Kind ziek tijdens vakantie, help!

Kind ziek tijdens vakantie, help!
We denken er liever niet aan, maar net zoals thuis kan uw kind op vakantie een ongelukje krijgen of ziek worden. Is uw kind ziek tijdens vakantie en heeft u medische zorg nodig? Wij helpen u graag verder met handige tips voor vertrek. Zo kunt u zorgeloos uw auto of het vliegtuig instappen en genieten van een heerlijke dosis quality time met uw gezin.

Annuleren wegens ziekte voor vertrek?

Ja, dat kan. Wordt uw kind niet ziek tijdens vakantie, maar al vóór vertrek, dan kunt u uw reis via uw annuleringsverzekering kosteloos annuleren. U heeft hiervoor wel een verklaring van een arts nodig. Met deze verklaring kan ook voor eerste en tweedegraads familieleden de reis geannuleerd worden. Let op: de annuleringsverzekering is een aparte dekking die niet standaard aan uw reisverzekering is gekoppeld. 

Nood! Bel 112, ook in het buitenland (EU)

Verkeert uw kind in nood? Bel dan direct Europees noodnummer 112. Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie. Voor een ziek kind in het buitenland die medische hulp nodig heeft zonder spoed, kunt u de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekering bellen. Uw verzekeraar kan u precies vertellen welke artsen en ziekenhuizen goed aangeschreven staan in uw omgeving.

Loopt uw doorlopende reisverzekering via Aon? Voor spoedeisende medische vragen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Aon Alarmcentrale via +31 20 592 97 91. Voor medisch advies zonder spoed kunt u onze reisdokter bereiken via +31 20 592 91 88, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Zorgverzekering of reisverzekering: wie moet ik bellen?

Medische kosten tijdens vakantie worden in de eerste plaats vergoed door de zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat acute medische zorg voor uw kind noodzakelijk is. De zorgverzekeraar vergoedt maximaal 100% van het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor de behandeling. In sommige landen of in privéklinieken kunnen de kosten hoger oplopen. Dit verschil wordt vaak wel vergoed door een doorlopende reisverzekering met dekking medische kosten. U kunt voor hulp en advies zowel uw zorg- als reisverzekeraar bellen. Deze verzekeraars werken met elkaar samen en handelen eventuele kosten onderling met af. Lees meer over de zorg- en reisverzekering.

EHIC: voorschieten medische kosten niet nodig

Zorg dat ieder gezinslid, ook voor kinderen onder de 18 jaar, een eigen European Health Insurance Card (EHIC) meeneemt op reis! Mogelijk is uw zorgverzekering hier al aan gekoppeld. Controleer dit op de achterkant van uw zorgpas. Met de EHIC heeft uw kind altijd recht op noodzakelijke medische zorg op vakantie en hoeft u de kosten niet voor te schieten. De EHIC is geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Deze gratis pas is persoonsgebonden en dient u voor ieder gezinslid apart aan te vragen via EHIC.nl of via uw zorgverzekeraar.

Anderen bekeken ook:

Reisverzekering of zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland

Verschil reis- en zorgverzekering

Ongelukjes komen altijd onverwacht, ook op vakantie. Hoe kunt u zich het beste verzekeren?

Wat is het verschil?
Medische hulp op vakantie

Medische hulp

Bel bij nood in het buitenland direct 112! Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Bel bij nood
Hoe meld ik schade op vakantie

Hoe meld ik schade?

Schade kunt u heel eenvoudig en direct online bij ons melden. Zelfs als u nog op vakantie bent.

Lees hoe
8 situaties die de annuleringsverzekering vergoedt header

Wanneer annuleren?

Bekijk alle onverwachte situaties waarbij een annuleringsverzekering goed van pas komt!

Annuleren?