Zorgverzekering: medische hulp in het buitenland

Medische hulp op vakantie
Heerlijk, het is vakantie! De zon schijnt en u voelt zich ontspannen. Maar wat als straks de kleine zijn knie ernstig bezeert in het zwembad? Of als u vanavond een voedselvergiftiging oploopt? Met onze tips is medische hulp in het buitenland altijd dichtbij. Waar u ook bent.

Zorgverzekering vs. reisverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt in het buitenland maximaal 100% van het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor de behandeling. Waar in sommige gevallen meer kosten worden gemaakt, biedt de reisverzekering met medische dekking uitkomst. Voor advies over zorg in het buitenland kunt zowel uw zorg- als reisverzekeraar bellen. Lees meer over de zorg- en reisverzekering.

Aanvullende dekking aan?

Beoefent u een bijzondere sport zoals technisch duiken, skiën of paragliden? Dan heeft u meestal een aanvullende dekking nodig.

112 voor noodsituaties in het buitenland (EU)

Bel bij nood direct 112. Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Doorlopende reisverzekering via Aon: Voor spoedeisende medische vragen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Aon Alarmcentrale via +31 20 592 97 91. Onze medewerkers begeleiden u stap voor stap.

Medische hulp zonder spoed

Bel voor medische hulp in het buitenland zonder spoed de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekering. Het maakt niet uit welke van de twee. De verzekeraars werken namelijk nauw samen en handelen eventuele kosten onderling af. Het telefoonnummer vindt u op uw zorgpas en reisverzekeringpapieren. Uw verzekeraar kan u bovendien precies vertellen welke arts en welk ziekenhuis in het buitenland goed aangeschreven staan.

Doorlopende reisverzekering via Aon: Voor medisch advies zonder spoed kunt u op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur terecht bij onze reisdokter via +31 20 592 91 88. Onze medewerkers begeleiden u stap voor stap..


EHBO-app

Assistentie bij eerste hulp bij ongelukken? Download de EHBO-app.

Medische kosten voorschieten?

Met de European Health Insurance Card (EHIC) kunt u rekenen op medische zorg in het buitenland en hoeft u geen medische kosten voor te schieten. De EHIC is geldig in landen binnen de EEG en Zwitserland. Deze gratis pas is persoonsgebonden. Vraag deze daarom voor iedereen in het gezin apart aan, ook voor kinderen onder de 18 jaar, via EHIC.nl of via uw zorgverzekeraar.

Anderen bekeken ook:

Wat moet er verplicht mee op autovakantie

Verplicht in de auto

Wij denken graag met u mee en zetten de belangrijkste verkeersregels en tips op een rij.

Wat is verplicht?
Inbraak tijdens uw vakantie: wat moet u doen?

Inbraak vakantie

Wat moet u allemaal regelen als u op vakantie hoort dat er thuis is ingebroken?

Lees meer
Smullende winnaars

Smullende winnaars

Inmiddels hebben de eerste winnende families hun luxe lunch al achter de kiezen.

De winnaars
Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig