Inboedelverzekering Meeùs

Goedkope inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Meeùs bent u verzekerd voor schade aan uw spullen in uw woning en in veel gevallen rondom uw woning. Bijvoorbeeld voor schade aan uw spullen door brand, storm en inbraak of geweld. In onze polisvoorwaarden vindt u een overzicht van alle dekkingen.

Verder met Meeùs!  

Inboedel Basis en Top

Met de inboedelverzekering van Meeùs is uw woning verzekerd voor schade door o.a. storm, brand en inbraak. Wij garanderen dat u niet onderverzekerd bent als u onze waardemeter gebruikt. Bij de Meeùs inboedelzekering heeft u de keuze uit de dekkingen Basis en Top.

Belangrijkste verschil Basis en Top

In de dekking Basis zijn alle vastgestelde situaties in de polisvoorwaarden verzekerd. Deze gebeurtenissen kunnen grote financiële en emotionele schade veroorzaken. Bijvoorbeeld door:

  • Brand en ontploffing
  • Storm, bliksem, water (ook uit waterleidingen) en neerslag
  • Inbraak

Met de dekking Top bent u verzekerd voor bijna alle gebeurtenissen. Alleen specifiek genoemde uitzonderingen in de voorwaarden zijn niet verzekerd.


Bekijk de voorwaarden

Aanvullende dekkingen

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u de Basis- en Topinboedelverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Glas

Heeft u een huurhuis? Als huurder kunt u het glas in uw woning meeverzekeren op de inboedelverzekering als dat niet door de verhuurder is verzekerd. Als eigenaar van een woning verzekert u glas via een opstalverzekering.

Lijfsieraden

Standaard is de vergoeding voor lijfsieraden maximaal € 6.000. Als dat niet voldoende is, kunt u met de aanvullende verzekering voor lijfsieraden een extra bedrag verzekeren.

Audio-, visuele- en computerapparatuur

Standaard is de vergoeding voor audio-, visuele- en computerapparatuur maximaal € 12.000. Met de aanvullende dekking voor audio-, visuele- en computerapparatuur kunt u een extra bedrag verzekeren.

Waardevolle bezittingen

Waardevolle bezittingen zijn verzamelingen, antiek, schilderijen, kunst en muziekinstrumenten. De standaard dekking biedt een maximale vergoeding van € 15.000 voor waardevolle bezittingen. Met de aanvullende dekking voor waardevolle bezittingen verzekert u een extra bedrag.

Huurdersbelang

Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u als huurder aan de woning hebt aangebracht. De standaarddekking biedt een maximale vergoeding van € 6.000 voor huurdersbelang. Met de aanvullende dekking voor huurdersbelang verzekert u een extra bedrag.

Buitenshuisdekking

Met de buitenshuisdekking zijn uw spullen ook verzekerd als u bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin gaat. Lijfsieraden zijn standaard tot € 1.000 verzekerd buiten uw huis. Audiovisuele apparatuur is standaard tot € 5.000 verzekerd. Uiteraard kunt uw bezittingen ook voor een hoger bedrag verzekeren. Voor eigendommen als smartphones, tablets, smartwatches en -glasses, zonnebrillen en contactlenzen gelden wel maximum schadevergoedingen.

Waar bent u met een buitenshuisdekking voor verzekerd?

Ik ga verhuizen en mijn inboedel wordt (gedeeltelijk) opgeslagen, heeft dit gevolgen voor mijn inboedelverzekering?

Wat is een inboedelwaardemeter en waar kan ik die vinden?

Wat is huurdersbelang?

Wat is Keurmerk Veilig Wonen & BORG?

Meer veelgestelde vragen
Zware storm? Zo vermindert u de kans op schade!
geplaatst op : 23 februari 2017

Windwaarschuwing

Nederland krijgt regelmatig te maken met zware storm. Wij geven u een aantal preventietips tegen zwaar weer, zodat de risico’s op schade door storm voor u beperkt blijven.

Lees het hele bericht
Schade door noodweer
geplaatst op : 27 juni 2016

In het gebied waar de hagelschade van 23 juni 2016 plaatsvond, wonen en werken veel verzekerden van Meeùs. Wij doen er alles aan om de schades zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Zo hebben we extra capaciteit en een verkorte schademeldingsprocedure geregeld. Helaas verwachten wij vanwege de grote hoeveelheid meldingen alsnog dat onze responstijden wat langer zijn dan gebruikelijk.

Heeft u ook te maken met schade door noodweer? Graag informeren wij u over het melden en de afhandeling van uw schade.

Lees het hele bericht
Zijn ongelukken met of door een hoverboard verzekerd?
geplaatst op : 22 maart 2016
Zijn ongelukken met of door een hoverboard verzekerd?

Mogelijk staat dit speeltje al op het verlanglijstje van uw kind. Ze zijn namelijk ontzettend populair: hoverboards. Een hoverboard lijkt veel op een skateboard, met het grote verschil dat er motortje in zit. Het snelle vervoermiddel maakt wel gebruik van hetzelfde besturingsprincipe. Leunt u naar links, dan slaat u linksaf. Een korte zoektocht op internet levert veel filmpjes op van klunzige acties op dit board. Maar hoe zit het eigenlijk als u of uw kind schade veroorzaakt met een hoverboard?

Lees het hele bericht
4 tips voor een veilige meterkast
geplaatst op : 4 maart 2016
4 tips voor een veilige meterkast

Zeg eens eerlijk: is het ook zo'n rommel in uw meterkast? Helemaal niet zo raar, want het lijkt in eerste instantie een prima plek om rommel op te bergen. Veel mensen zijn zich niet bewust van het gevaar. Wanneer u de risico's kent is de kans groot dat u de meterkast dit weekend nog gaat opruimen.

Lees het hele bericht