Inboedelverzekering: advies, vergelijken én afsluiten

Goedkope inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Heeft u schade aan uw spullen door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak? Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan alle verhuisbare spullen in en (meestal) rondom uw woning. Denk aan uw meubels, huishoudelijke apparatuur, kleding en audioapparatuur. Mobiele devices zijn meestal meeverzekerd, maar in een enkel geval heeft u hier een aanvullende dekking voor nodig. Wij helpen u met het vinden van de inboedelverzekering die het meest bij uw persoonlijke situatie past.

Kies en vergelijk

Basis

 • Inbraak
 • Brand
 • Storm, bliksem en water
 • Cyberhulp

Top

 • Inbraak
 • Brand
 • Storm, bliksem en water
 • Cyberhulp
 • Plotselinge gebeurtenis of eigen onhandigheid

Sluit ook uw opstalverzekering eenvoudig bij ons af

Met een opstalverzekering, of woonhuisverzekering, bent u verzekerd voor schade aan uw eigen huis en de spullen die eraan vastzitten. Heeft u een koopwoning, dan adviseren wij u om een opstalverzekering af te sluiten. Bij ons sluit u eenvoudig uw inboedel- en opstalverzekering samen af.

Persoonlijk advies

Bel onze experts voor advies over uw inboedelverzekering.

Bel 088 810 81 00   

Online berekenen en afsluiten

Bereken online uw premie en sluit direct af

Waardegarantie

Waardegarantie is bij de Basis en Top-verzekeringen standaard meeverzekerd als u onze waardemeter invult. Dat betekent dat eventuele schade de komende vijf jaar volledig wordt vergoed. Zo voorkomt u dat u bent onderverzekerd en bij schade een deel uit eigen portemonnee moet betalen.

Cyberhulp

Als eerste in Nederland heeft Aon een inboedelverzekering die standaard hulp biedt bij cyberincidenten. U kunt denken aan het hacken van uw bestanden, diefstal van uw identiteit of virussen die uw computer gijzelen. Als u te maken krijgt met een cyberincident kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met de CyberHulplijn. U krijgt ook toegang tot een website met preventieve tips en adviezen.

Belangrijkste verschil Basis en Top

In de dekking Basis zijn alle vastgestelde situaties in de polisvoorwaarden verzekerd. Deze gebeurtenissen veroorzaken mogelijk grote financiële en emotionele schade. Bijvoorbeeld door: 
 • Inbraak 
 • Brand 
 • Storm, bliksem en water

Met de dekking Top bent u verzekerd voor bijna alle gebeurtenissen. Alleen specifiek genoemde uitzonderingen in de voorwaarden zijn niet verzekerd.

Bekijk de voorwaarden

Aanvullende dekkingen

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen breidt u de Basis en Top-inboedelverzekering uit met aanvullende dekkingen.

Glas

Heeft u een huurhuis? Als huurder verzekert u het glas in uw woning mee op de inboedelverzekering als dat niet door de verhuurder is verzekerd. Als eigenaar van een woning verzekert u glas via een opstalverzekering.

Lijfsieraden

Standaard is de vergoeding voor lijfsieraden maximaal € 6.000. Als dat niet voldoende is, verzekert u met de aanvullende verzekering voor lijfsieraden een hoger bedrag.

Audio-, visuele- en computerapparatuur

Standaard is de vergoeding voor audio-, visuele- en computerapparatuur maximaal € 12.000. Met de aanvullende dekking voor audio-, visuele- en computerapparatuur verzekert u een hoger bedrag.

Waardevolle bezittingen

Waardevolle bezittingen zijn verzamelingen, antiek, schilderijen, kunst en muziekinstrumenten. De standaard dekking biedt een maximale vergoeding van € 15.000 voor waardevolle bezittingen. Met de aanvullende dekking voor waardevolle bezittingen verzekert u een extra bedrag.

Huurdersbelang

Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u als huurder aan de woning hebt aangebracht. De standaarddekking biedt een maximale vergoeding van € 6.000 voor huurdersbelang. Met de aanvullende dekking voor huurdersbelang verzekert u een extra bedrag.

Buitenshuisdekking

Met de buitenshuisdekking zijn uw spullen ook verzekerd als u bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin gaat. Lijfsieraden zijn standaard tot € 1.000 verzekerd buiten uw huis. Audiovisuele apparatuur is standaard tot € 5.000 verzekerd. Uiteraard is het mogelijk uw bezittingen voor een hoger bedrag te verzekeren. Voor eigendommen als smartphones, tablets, smartwatches en -glasses, zonnebrillen en contactlenzen gelden wel maximum schadevergoedingen.

Waar bent u met een buitenshuisdekking voor verzekerd?

Ik ga verhuizen en mijn inboedel wordt (gedeeltelijk) opgeslagen, heeft dit gevolgen voor mijn inboedelverzekering?

Wat is een inboedelwaardemeter en waar kan ik die vinden?

Wat is huurdersbelang?

Wat is Keurmerk Veilig Wonen & BORG?

Meer veelgestelde vragen