Dagje uit met kinderen

Dagje uit met kindere, 5 tips

5 tips voor een ontspannen dag met het hele gezin

Je bent er klaar voor: de tassen zijn ingepakt, de auto staat voor en de kinderen zitten op de achterbank. Vertrekken maar! Natuurlijk hoop je dat het dagje uit met de kinderen een groot succes wordt. Daarom zetten wij een aantal onmisbare tips voor je op een rij.

1. Een achterbank met ‘lieve’ kinderen

Je vertrekt met een achterbank vol zingende, vrolijke kinderen. Dat gaat goed. Maar nog geen uur later is de vrolijke stemming ver te zoeken. Bonje op de achterbank! Wat kan helpen is om vooraf duidelijke afspraken te maken over het dagje uit. Vertel wat jij verwacht van de kinderen, maar ook wat zij kunnen verwachten. Hoelang duurt de autorit, waar gaan jullie naartoe en hoe laat gaan jullie naar huis? Zorg daarnaast voor het nodige vermaak tijdens de rit. Een leuk spelletje of een filmpje op de tablet doen wonderen.

2. Online kaartjes kopen

Een goede voorbereiding is het halve werk en geeft een gerust gevoel. Als er toch dingen misgaan die dag, dan had je die toch niet kunnen voorkomen. Ga je een dagje naar het pretpark of de dierentuin? Koop je kaartjes alvast online zodat je niet in de rij hoeft te staan. Bovendien zijn de prijzen online vaak een stuk voordeliger.

3. Files ontwijken en snel parkeren

We zijn er bijna, we zijn er bijna…” wordt de laatste kilometers luidkeels gezongen. Tientallen rondjes rijden op zoek naar een parkeerplaats kan voor enig ongeduld zorgen. Zoek daarom van tevoren via internet uit waar je gemakkelijk en eventueel gratis kunt parkeren.
Dubbele reistijd door verkeersdrukte voorkom je heel eenvoudig met een app.  De app ‘Waze’ is bijvoorbeeld zo’n navigatieapp die waarschuwt voor obstakels en de route aanpast bij onverwachte file.

4. Inpaklijst

Ongetwijfeld ga je dit jaar meerdere keren een dagje uit. Maak daarom een inpaklijst voor dagjes weg. Dit scheelt je de volgende keer een hoop denkwerk over wat je mee moet nemen. En zo vergeet je nooit meer wat.

5. Zijn de spullen verzekerd?

Een dagje uit voelt misschien als een vakantie. Toch ziet je reisverzekering je uitstapje niet als reis wanneer er geen geboekte overnachting is inbegrepen. Een dagje naar de dierentuin of het pretpark valt daarom in de meeste gevallen niet onder de dekking van de reisverzekering. Wil je toch je spullen verzekerd meenemen? Dat kan! Met de buitenshuisdekking op de inboedelverzekering zijn je spullen ook tijdens dagjes uit verzekerd.

Meer weten over de buitenhuisdekking op uw inboedelverzekering?

Bel onze klantenservice 088 810 81 00