Wat is een opstalverzekering?

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering (of woonhuisverzekering) bent u verzekerd voor schade aan spullen die vastzitten in en aan uw woning. Dat zijn bijvoorbeeld uw deuren, ramen, badkamer en dak. Eigenlijk alles in huis waar breek- en sloopwerk voor nodig is om het te verwijderen, hoort bij uw opstal. Als uw opstal beschadigt door brand, inbraak of weersomstandigheden, dan vergoedt uw verzekeraar de kosten van de schade.

Opstalverzekering verstandig bij koopwoning

Heeft u een koophuis? Dan is een opstalverzekering verstandig. Als u een hypotheek afsluit voor uw huis moet u van de geldverstrekker vaak verplicht direct een opstalverzekering afsluiten. Hiermee voorkomt u dat u voor grote financiële verrassingen komt te staan als u te maken krijgt met schade aan uw huis.

Wat kost een opstalverzekering?

De hoogte van de premie van uw opstalverzekering is afhankelijk van de herbouwwaarde van uw huis. De herbouwwaarde (die u kunt berekenen met de herbouwwaardemeter) is het bedrag waarmee uw woning herbouwd kan worden op dezelfde plek. Let op: dat is dus niet hetzelfde als de verkoopwaarde, die afhankelijk is van onder andere locatie en woonhuis.

Sluit ook uw inboedelverzekering eenvoudig bij ons af

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan spullen in en om uw huis. Een goede inboedelverzekering is onmisbaar. Bij ons kunt u eenvoudig uw opstal- en inboedelverzekering samen afsluiten.

Opstalverzekering afsluiten?

Met onze opstalverzekering bent u goed verzekerd. We zetten de grootste voordelen van onze verzekering graag voor u op een rijtje.

Direct verzekeren