Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Rechtsbijstandverzekering

Het recht aan uw zijde met een rechtsbijstandverzekering

We zijn toch allemaal redelijke mensen? Dus een conflict lossen we samen wel op. Maar wat als u, naar uw gevoel onterecht, ontslagen wordt? Als die aardige buren plannen hebben voor een aanbouw die de zon uit uw tuin houdt? Of als de aannemer volgens u toch echt de verkeerde keuken heeft geleverd? Dan helpt rechtsbijstand bij een eerlijke, objectieve en daadkrachtige oplossing. Die kan voorkomen dat de zaak escaleert.

Ook in Nederland worden steeds meer geschillen juridisch aangepakt. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft dan ook al een rechtsbijstandsverzekering. Want juridische hulp is duur. Een advocaat kost al snel
€ 150,- tot € 200,- per uur. Een rechtsbijstandverzekering kost u ongeveer hetzelfde, maar dan per jaar.

Met een rechtsbijstandverzekering heeft u altijd een laagdrempelige vraagbaak voor juridisch advies. Zodat u bij een conflict snel en zeker weet wat uw rechten en mogelijkheden zijn. Zo nodig krijgt u ondersteuning van (gespecialiseerde) juristen bij bijvoorbeeld het schrijven van brieven, onderhandelen, letselschadehulp en als uw zaak voor de rechter komt.

Een rechtsbijstandverzekering voor wie?

Een juridisch conflict kan iedereen overkomen. De meeste ontstaan op de weg: de politie schat dat er elk jaar ongeveer 3 miljoen mensen betrokken zijn bij een verkeersongeval, inclusief parkeerschade en andere kleine ongelukken. Het aantal conflicten tussen buren is de afgelopen jaren fors gestegen. Eén op de drie Nederlanders heeft wel eens overlast en neemt dan steeds vaker juridische stappen.

Extra vervelend zijn de conflicten met werkgevers of uitkeringsinstantie. Omdat het inkomen en daarmee de zekerheid in het gedrang is. En omdat u, zeker bij een grote organisatie, heel stevig in uw schoenen moet staan.

Welke rechtsbijstandverzekering?

Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen, met verschillende dekkingen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de verzekering die het beste past bij uw situatie en uw wensen, op basis van kwaliteit en prijs. Daarvoor houden we markt en aanbod voortdurend in de gaten. Wij kiezen voor de rechtsbijstandverzekeringen van DAS en ARAG.
 

Welke rechtsbijstandverzekering past bij u?