Mijn Pensioen

Pensioen is je inkomen vanaf het moment dat je stopt met werken. Als je wilt blijven doen wat je nu doet, heb je voor al die jaren dat je met pensioen bent behoorlijk wat geld nodig. Hoeveel? Dat hangt van heel veel dingen af. Voor veel Nederlanders is alles dat met pensioen te maken heeft vaak onduidelijk en het wordt pas interessant wanneer je tegen je pensioenleeftijd aan zit.

Maar juist voor een goed pensioen moet je gedurende je loopbaan zo nu en dan al verdiepen in je pensioen. Dan kan je nog bijsturen. Inderdaad, dat kan. Je hebt dus een eigen verantwoordelijkheid!


Wat doet je werkgever?

Meestal zorgt je werkgever voor een pensioenregeling. Hij bepaalt hoe die regeling eruit ziet, samen met de ondernemingsraad (als die er is). Elke maand stort je werkgever een bedrag, de pensioenpremie, op je pensioenrekening. Je werkgever kan er ook voor kiezen om het risico te verzekeren voor het geval je arbeidsongeschikt wordt of overlijdt.

Lees hier meer over wat pensioen is


Wat doet de adviseur van Aon?

Aon helpt werkgevers bij het kiezen van een pensioenregeling voor hun werknemers. Soms ondersteunen we ook met de administratie en bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen van werknemers over pensioen. Daarnaast maken wij afspraken met werkgevers om medewerkers individueel inzicht te geven in hun pensioen. Dat doen we in korte 1-op-1 gesprekken over je eigen pensioen waarbij je ook alle vragen kunt stellen die je dan hebt. Mogelijk heb jij binnenkort zo'n afspraak.

Dit kan op kantoor bij je werkgever maar ook telefonisch waarbij we je pensioengegevens online samen bekijken. Een internetverbinding is hiervoor genoeg. De focus van het gesprek is afhankelijk van je loopbaanmoment. Ben je net in dienst of al op weg naar pensioen?

Pensioencommunicatie

Na zo'n gesprek heb je inzicht in je pensioen en weet je welke keuzes je kunt maken. Ook kun je dan bepalen of het voldoende is.

Heeft je werkgever dit nog niet geregeld? Natuurlijk kunnen wij jou zelf informeren, tegen een redelijke vergoeding.


Wat moet je zelf doen?

Je moet ook een aantal dingen zelf doen. Het is belangrijk dat je nu en in de toekomst bij bepaalde gebeurtenissen aan je pensioen denkt.

Wanneer moet je aan je pensioen denken?