Laatste trends en ontwikkelingen

Veiligheid op de werkvloer betrek uw medewerkers
19-07-2017

Veiligheid op de werkvloer: betrek uw medewerkers

Hacking van vertrouwelijke bedrijfsinformatie, cybercriminaliteit en brand op het bedrijf of bij een leverancier. Het zijn onderwerpen die tijdens adviesgesprekken met onze klanten veelvuldig aan bod komen. Vaak doen zich vóór die tijd al incidenten voor die erop wijzen dat het flink fout kan gaan. Datzelfde geldt voor bijna-ongelukken en incidenten op de werkvloer, zoals arbeidsongelukken of zelfs vandalisme en diefstal. Ook die hebben impact op medewerkers én op de bedrijfscontinuïteit. Daarom doen ondernemers er goed aan om hun medewerkers bewust te maken van de risico’s die zij én het bedrijf lopen. Veiligheid begint op de werkvloer.

Inventarisatie van bedrijfsrisico’s: overbodig of een must?
28-06-2017

Inventarisatie van bedrijfsrisico’s: overbodig of een must?

Risico's durven nemen hoort bij ondernemen. Hoe weet je zeker dat je de risico’s in beeld hebt die de grootste impact hebben op jouw essentiële bedrijfsprocessen? 'In control' zijn wordt steeds belangrijker. Ed Ockhuysen, accountmanager Members' Benefits, gaat hierover in gesprek met Peter de Fluiter, Risk Management Developer bij Meeùs.

Cybercrime
16-06-2017

Cybercrime: ben ik daarvoor verzekerd?

Het zal u niet zijn ontgaan: het Wanna Cry ransomware-virus (een vorm van gijzelsoftware) heeft toegeslagen. Systemen van ziekenhuizen werden uitgeschakeld, de productie bij autofabrikanten lag stil, klanten van parkeergarages konden niet betalen en de informatieborden van de Duitse spoorwegen werkten niet.

Asbest verwijderen begin met asbestinventarisatie
13-07-2017

Asbest verwijderen: begin eerst met asbestinventarisatie

Bedrijven, particulieren en (overheids-)instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken meer bezitten. De maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. Nu al houden verzekeraars rekening met dat naderende verbod. Bij brand of andere schades aan asbesthoudende daken brengen zij een bedrag in mindering op de uitkering. Ze gaan ervan uit dat bedrijven al geld hebben gereserveerd om in de aanloop naar het verbod asbest te verwijderen door de daken te vervangen. Maar is dat ook zo?

Digitalisering de aanleiding voor het maken van goede afspraken
15-06-2017

Digitalisering: dé aanleiding voor het maken van goede afspraken

De industrie digitaliseert en robotiseert. Dat brengt kansen met zich mee zoals 'meer efficiency', 'meer kwaliteit' en 'meer maatwerk'. In een ICT-omgeving is bijvoorbeeld een productiemachine tot op de nanometer af te stellen. Maar digitalisering of robotisering gaat ook gepaard met kwetsbaarheden. Wat als de stroom uitvalt? Of als uw bedrijf wordt gehackt? Met bedrijfsstilstand als gevolg.

Heeft u al een preventiemedewerker?
13-06-2017

Heeft u al een preventiemedewerker?

Heeft u werknemers in dienst? Dan is een preventiemedewerker verplicht! De vernieuwde Arbowet geldt per 1 juli 2017. Daarin is de rol van de preventiemedewerker duidelijk omschreven. Maar wat moet deze medewerker doen? En wie moet dat zijn? Wij zetten voor u de belangrijkste informatie op een rijtje.

Waar ligt de basis van een goed continuïteitsplan?
12-06-2017

Waar ligt de basis van een goed continuïteitsplan?

De wereld om ons heen verandert snel. Bedrijven en consumenten wachten niet meer op hun toeleverancier. Indien de producten door een calamiteit niet voorradig zijn, gaan zij elders kijken. We zien een toename in de afhankelijkheid in de gehele keten. Weten waar je terecht kunt als het fout gaat is niet alleen voor je klant van belang, maar zeker ook voor je eigen bedrijf. Enkele jaren geleden bleek uit onderzoek dat 72% van het MKB geen continuïteitsplan heeft.

Brandpreventie: de meest voorkomende oorzaken van brand bij bedrijven
04-07-2017

Brandpreventie: de meest voorkomende oorzaken van brand bij bedrijven

Het is iets waar u als ondernemer niet dagelijks bij stil staat: brand in uw bedrijf. Helaas ervaren we nog te vaak dat ondernemers dit risico onderschatten, en dan met name de gevolgen van brandschade. In Nederland gaat nog steeds 60% van de bedrijven binnen twee jaar failliet na een calamiteit als gevolg van verlies van klantrelaties. Want op het moment dat het bedrijf weer actief is, zijn klanten al vaak overgestapt naar een ander.

Pensioenen
20-06-2017

Unirobe Meeùs Groep verwerft een meerderheidsbelang in Flexis Groep

Het advies rondom arbeidsvoorwaarden en werkgeversrisico’s is voor Meeùs een strategische kernactiviteit. Een goede inrichting van arbeidsvoorwaarden helpt werkgevers bij het fit en inzetbaar houden van werknemers. De deelneming in Flexis Groep biedt de kans om versnelling aan te brengen in onze ambities en meer klanten van topadvies te gaan voorzien.

Cybercrime
08-06-2017

Nieuwe privacywetgeving (GDPR): van regels naar doen

De nieuwe Europese privacywetgeving GDPR (General Data Protection Regulation) komt eraan. U zit misschien niet te wachten op meer wetgeving, maar we kunnen het ook positief bekijken: eindelijk komt er vanaf mei 2018 een wetgeving die, voor een groot deel, alle nationale wetgevingen van Europese landen gaat vervangen. Het gebruik van persoonlijke gegevens over landsgrenzen heen wordt duidelijker gereguleerd en daarom een stuk gemakkelijker.

Zakelijk Bedrijfscontinuïteit Bedrijfsrisico Bouw Calamiteit Claimshandling Cybercrime Flexis Fraude HR Industrie Ketenafhankelijkheid Mijn Meeùs Zakelijk MKB Naverrekening Pensioen Pers Service Zakelijk ZZP