Laatste trends en ontwikkelingen

Wacht niet te lang met verwijderen van asbest
16-02-2018

Wacht niet te lang met verwijderen van asbest

Asbest vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Het is een levensgevaarlijke, kankerverwekkende stof. Daarom is het al sinds 1998 verboden om asbesthoudende producten te verkopen in Nederland. Per 1 januari 2024 wordt de regelgeving rondom asbest uitgebreid door een verbod op asbestdaken. Zorgt u ervoor dat mogelijk aanwezige asbest op tijd en op de juiste manier uit uw pand verwijderd is? We helpen u graag met een handig stappenplan.

Lees het hele bericht
Man en vrouw overleg met laptop
06-02-2018

Laat geen duizenden euro's aan premies en subsidies liggen

Per 1 januari 2018 is de wetgeving rond het loonkostenvoordeel veranderd. Wanneer u gebruik wilt maken van subsidie- en premiekortingen, dient u deze aan te vragen binnen 3 maanden nadat een nieuwe medewerker in dienst is getreden. Laat u dit na, dan vervallen uw rechten op deze kortingen. Dit kan om duizenden euro’s gaan.

Lees het hele bericht
19-01-2018

"Met Meeùs hebben we een adviseur die thuis is in de industrie"

Bedrijven maken werk van digitalisering en virtuele toepassingen. Toch vinden de vertrouwde papieren opbergsystemen en bureau-accessoires nog steeds gretig aftrek, weet kantoorartikelenfabrikant Jalema. De onderneming gooit internationaal hoge ogen met haar aanbod; achter de schermen kan ze bogen op Meeùs. “Ik durf te stellen dat we dankzij Meeùs en haar voorgangers over de solide basis beschikken die we nu hebben”, aldus financieel holding directeur Ed Giesen.

Lees het hele bericht
Past uw elektrische installatie nog bij uw bedrijf
21-12-2017

Brandpreventie: past uw elektrische installatie nog bij uw bedrijf?

Ongeveer 25 procent van alle brandschades ontstaat door elektra. Door een defect, ondeskundig installatiewerk, verkeerd gebruik of onvoldoende onderhoud kan overmatige warmteontwikkeling optreden in de elektrische installatie of daarop aangesloten elektrische apparaten en verlengsnoeren. Volgens Jordy Otten, manager Risico-inzicht & Preventie bij Meeùs en specialist op het gebied van brandrisico's door elektriciteit , brengt dit veel risico’s met zich mee: "Brandbare materialen in de buurt kunnen hierdoor makkelijk in brand vliegen."

Lees het hele bericht
'Laat 'geneuzel' geen brandrisico worden.'
14-12-2017

'Laat 'geneuzel' geen brandrisico worden'

'Wat een geneuzel waar jullie op letten!' krijgt Jordy Otten, manager Risico-inzicht & Preventie bij Meeùs, te horen. Bijvoorbeeld wanneer hij een ondernemer wijst op een beschadigd snoer van een elektrisch apparaat. Het feit is echter wel dat elektrabranden dikwijls veroorzaakt worden door dit soort kleine mankementen. In dit artikel vertelt Jordy over de nieuwe norm voor het verminderen van het brandrisico.

Lees het hele bericht
Samenwerken in de productieketen is hard nodig
15-02-2018

Blog l Samenwerking in de productieketen is hard nodig

Op 5 februari vond het Smart Industry Jaarevent in Bussum plaats. Met dit jaar als thema: ‘Make your Industry Smart. Right Now!’. Het doel: industrieën en ondernemingen stappen laten zetten in het toepassen van de ICT-mogelijkheden in hun productieprocessen. Smart Industry biedt nieuwe kansen. Tegelijkertijd moeten we oog houden voor de risico's van de huidige technologische revolutie.

Lees het hele bericht
Tips voor plaatsen en installeren van zonnepanelen
31-01-2018

6 tips voor het plaatsen en installeren van zonnepanelen

De overheid stimuleert de investering in duurzame energie. Veel ondernemers hebben daarom de afgelopen jaren zonnepanelen op hun dak laten leggen. Helaas is het een vrije markt waarin iedereen zich een zonnepanelen-installateur kan noemen. Jordy Otten, manager Risico-inzicht & Preventie, waarschuwt voor gebrekkige installatie van zonnepanelen en bijbehorende omvormers (de zogenaamde installatie). Een ondeugdelijke installatie leidt niet alleen tot een slechte opbrengst, maar kan in het ergste geval zelfs leiden tot brand.

Lees het hele bericht
man in trein met laptop
29-12-2017

Laptop weg, data weg?

U kent het wel: na een lange dag vergaderen nog even samen met collega’s of klanten de stad in voor een borrel. De auto parkeert u lekker dichtbij in een parkeergarage. Wat doet u met uw laptop? In de kofferbak natuurlijk, uit het zicht van het dievenvolk.

Lees het hele bericht
Zijn met een AVB en een CAR al uw bouwrisico’s verzekerd?
20-12-2017

Zijn met een AVB en een CAR al uw bouwrisico’s verzekerd?

Deze zomer stortte een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport in. Sindsdien staat de aansprakelijkheid bij fouten in de bouw volop in de belangstelling. Volgens Annet de Wit, adviseur bij Meeùs Bouw & Infra, doen aannemers er goed aan hun risico's in beeld te brengen en hun verzekeringen tegen het licht te houden. "Zeker met de toename van nieuwe contractvormen weegt het besparen op verzekeringen niet op tegen het profijt dat je ervan hebt bij schades."

Lees het hele bericht
Werknemers loonkostenvoordeel
12-12-2017

Per 1 januari loonkostenvoordeel voor oudere of arbeidsbeperkte werknemers

Voor het in dienst nemen van oudere werknemers of werknemers met een arbeidsbeperking krijgt u als werkgever een tegemoetkoming van de overheid. Op dit moment is dat nog in de vorm van premiekortingen op uw werknemersverzekeringen WIA/WAO en WW. Per 1 januari 2018 is dit vervangen door jaarlijkse loonkostenvoordelen (LKV). Dat kan u op jaarbasis duizenden euro’s schelen!

Lees het hele bericht
Waarde van adviseur in 4 concrete voorbeelden
08-02-2018

Blog l De waarde van de adviseur in 4 concrete voorbeelden

Verzekeringen dreigen steeds minder maatwerk te worden, en worden steeds vaker in een kant-en-klaar jasje aangeboden. Kijk naar de Hema waar je naast de heerlijke rookworst ook tegelijk een concept testament kunt afnemen en een reisverzekering uit de muur kunt trekken. Hoe kunnen wij als risico-adviseur voor u als klant hierin onderscheidend blijven en u écht verder helpen? Ik geef u vier concrete cases die ik ervoer uit de dagelijkse praktijk.

Lees het hele bericht
25-01-2018

"Risicobeheersing is een van de grote succesfactoren binnen onze onderneming"

Marlies Zeegers-Soons runt samen met haar broers André en Gé het 190 jaar oude familiebedrijf Soons Interieurbouw in Schimmert. Ze zijn met z’n drieën de zesde generatie Soons in het bedrijf. De zevende staat inmiddels klaar om het stokje over te nemen. Dat het familiebedrijf na al die tijd nog bestaat, heeft alles te maken met een stabiele bedrijfsvoering, toegewijde vakmensen, kwalitatief hoogwaardige producten en een persoonlijke aanpak die klanten zeer waarderen. Bij het maken van de juiste keuzes voor het bedrijf combineert Soons eigen intuïtie met de expertise van Meeùs.

Lees het hele bericht
21-12-2017

Voorkom inbraak met de Checklist Inbraakpreventie

Inbrekers gebruiken steeds slimmere manieren om uw huis of appartement binnen te dringen. We hebben drie veel gebruikte inbraaktrucs voor u op een rij gezet. Voorkom dat u en andere VvE-leden slachtoffer worden van inbraak. Deel deze tips en deel onze checklist voor Inbraakpreventie met uw andere VvE-leden.

Lees het hele bericht
Man en vrouw in de keuken
18-12-2017

Gezond blijven ondernemen met AOV en Zorg in één

Gezond en vitaal zijn en blijven is essentieel voor u als zelfstandig ondernemer. Met onverhoopte risico’s wilt u op een goede manier omgaan. Als risicoadviseur vindt Meeùs het belangrijk dat u inzicht krijgt in deze risico’s, thuis én op uw werkplek, zodat u daar op in kunt spelen. Ook is het belangrijk dat u extra hulp krijgt wanneer u dat nodig vindt. Daarom kunt u nu een AOV combineren met een zorgverzekering. U krijgt zekerheid én onbeperkt hulp en advies zodra u zich zorgen maakt over uw gezondheid, uw gezin en/of uw bedrijf. Bijvoorbeeld in de vorm van fysiotherapie, kinderopvang of vervangende mantelzorg. En omdat u beide verzekeringen combineert, bespaart u op zowel de AOV als de zorgverzekering.

Lees het hele bericht
Variabele pensioenuitkering
12-12-2017

Kiest uw werknemer voor een variabele pensioenuitkering?

Wanneer uw werknemer een pensioenuitkering gaat aankopen heeft hij of zij twee keuzes: blijven beleggen met de pensioenuitkering met mogelijk een hogere uitkering, of een gegarandeerde, maar lagere uitkering. Hoe maakt uw werknemer de juiste keuze? Er zitten namelijk grote verschillen tussen de mogelijke producten en aanbieders.

Lees het hele bericht
Filter op categorie AOV Bedrijfscontinuïteit Bedrijfsrisico Bedrijfsschade Bouw Calamiteit Claimshandling Cybercrime Flexis Fraude HR Industrie Ketenafhankelijkheid Leeg Mijn Meeùs Zakelijk MKB Naverrekening Pensioen Pers Service Verzuim VVE Zakelijk ZZP