Laatste trends en ontwikkelingen

19-04-2018

Alles wat u moet weten over de AOV

Veel zzp’ers ervaren een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als een complex product. Dat komt onder andere doordat er veel keuzemogelijkheden zijn bij het afsluiten van een AOV. Dit heeft echter ook voordelen: u kunt uw AOV namelijk geheel afstemmen op uw eigen wensen en uw persoonlijke situatie. Maar hoe doet u dit?

Lees het hele bericht
Verzuim beperken met een collectieve zorgverzekering
17-04-2018

Verzuim beperken met een collectieve zorgverzekering

De zorgcampagnes liggen weer achter ons, dus tijd om de eerste balans op te maken. Aan het einde van ieder jaar hebben alle verzekerden van 18 jaar en ouder de mogelijkheid van zorgverzekeraar te veranderen. Dit jaar is 6,2% van de verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar. Dit lijkt niet veel, maar het zijn toch zo’n 1,1 miljoen mensen.

Lees het hele bericht
ESEF Zorgen over cyberrisicos in de industriele sector
29-03-2018

ESEF 2018: zorgen over cyberrisicos in de industrie sector

Cyberrisico’s leiden tot steeds meer zorgen bij bedrijven. Dat bleek ook op de ESEF 2018, de grootste vakbeurs voor de maakindustrie in de Benelux. Meeùs (an Aon Company) en Aon namen aan de beurs deel en spraken met veel ondernemers over het thema cyber- en datarisico’s.

Lees het hele bericht
Woningbranden in feiten en cijfers
02-03-2018

Woningbranden in feiten en cijfers: een infographic

Als VvE kunt u veel doen om een woningbrand te voorkomen. Toch weet lang niet iedereen waar de grootste risico’s liggen. Weet u in welk type woning het risico op een woningbrand het grootst is? En in welke kamer? En waar in Nederland komen de meeste branden voor? U ziet het allemaal in onze infographic hieronder.

Lees het hele bericht
ESEF Beurs kom naar onze presentaties over cybercrime
01-03-2018

ESEF 2018: Bent u er ook bij? Kom naar onze presentaties over cybercrime

ESEF staat weer voor de deur! De grootste vakbeurs voor de maakindustrie in de Benelux vindt plaats van 20 tot en met 23 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Graag nodigen wij u uit in onze stand 03.C067 van Meeùs (an Aon Company) en Aon.

Lees het hele bericht
Korte statusupdate ‘Vernieuwing pensioenstelsel: waar staan we?’
17-04-2018

Vernieuwing pensioenstelsel: waar staan we?

Het kabinet wil het Nederlandse pensioenstelsel ingrijpend veranderen zodat het beter aansluit op de veranderende arbeidsmarkt. De aanpassing moet in 2020 plaatsvinden. Een wijziging in het pensioenstelsel treft ook uw pensioenregeling.

Lees het hele bericht
De 5 grootste misverstanden over de AOV
12-04-2018

De top 5 grootste misverstanden over de AOV

Lees het hele bericht
Wees op tijd voorbereid met de masterclass AVG-implementatie
22-03-2018

Wees op tijd voorbereid met de Masterclass AVG implementatie

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze nieuwe wet is afgeleid van nieuwe Europese wetgeving (GDPR) en heeft veel impact op de bescherming van persoonsgegevens binnen uw bedrijf. Om op tijd voorbereid te zijn is het nodig uw organisatie zorgvuldig ‘klaar te stomen’ voor de AVG. Daar helpen wij u graag bij.

Lees het hele bericht
Wat is de sanctiewetgeving?
02-03-2018

Wat is sanctiewetgeving?

Internationaal zijn er sancties vastgesteld die vervolgens door de landen in de wereld worden omgezet naar wetgeving. Sanctiemaatregelen zijn politieke instrumenten in het buitenlandbeleid en veiligheidsbeleid van de Verenigde Naties, de Europese Unie en Nederland. Het zijn dwingende instrumenten die worden ingezet als reactie op schendingen van onder andere het internationaal recht of de mensenrechten.

Lees het hele bericht
Verjonging bedrijf financieren met parttime-pensioen ouderen
22-02-2018

Verjonging bedrijf financieren met deeltijdpensioen ouderen

De balans tussen oudere en jongere medewerkers in uw bedrijf is belangrijk. De ervaring van ouderen en de nieuwe ideeën van jongeren vormen samen een winnende combinatie. Maar hoe kun je dat realiseren zonder extra geld uit te geven? Het deeltijdpensioen van uw oudere werknemers kan uitkomst bieden. We leggen u graag voor hoe dit werkt.

Lees het hele bericht
Pensioen DGA: weet wat u kiest!
17-04-2018

Pensioen DGA: weet wat u kiest!

Sinds 1 juli 2017 mag u geen pensioen meer opbouwen in Eigen Beheer. Voor de toekomstige opbouw van uw pensioen heeft u al een keuze gemaakt. Maar heeft u nog steeds een pensioenvoorziening op uw balans staan? Wat gaat u daarmee doen?

Lees het hele bericht
12-04-2018

Voorkom discussie over inkoop- en leveringsvoorwaarden

Regelmatig voert risico- en verzekeringsadviseur Pim van der Velden bij bedrijven een Risico Inventarisatie & Verzekeringsanalyse uit. “Naast alle bedrijfsmatige risico’s die we signaleren, komen er ook vaak andere opvallende punten terug, zoals contractuele afspraken”, vertelt hij hierover. “Of het nu gaat over leveringsvoorwaarden of afgesproken transportcondities, vaak gaat het hier mis”.

Lees het hele bericht
Zo voorkomt u diefstal van hardmetalen precisiegereedschap
08-03-2018

Zo voorkomt u diefstal van hardmetalen precisiegereedschap

Kostbare hardmetalen precisiegereedschappen zijn in trek bij criminelen. Het aantal inbraken is afgelopen tijd gestegen bij bedrijven die werken met precisiegereedschappen of er in handelen. Vooral bedrijfsgebouwen in de metaalindustrie zijn doelwit. Welke maatregelen kunt u als ondernemer nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van diefstal van deze kostbare goederen? Jordy Otten, manager Risico-inzicht & Preventie bij Meeùs, geeft u tips om schade te voorkomen.

Lees het hele bericht
Interview Meeus en PZO samen sterk voor ondernemers
02-03-2018

Meeùs en PZO, een samenwerking met als doel: gezond ondernemerschap

Meeùs (onderdeel van Aon) werkt sinds november 2017 samen met het Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO). Beide partijen hebben een gezamenlijk doel voor ogen: ondernemers (waaronder zzp’ers) inzicht en overzicht geven in de risico’s die ze zowel privé als zakelijk lopen. Op basis van het verkregen inzicht kan de klant zelf beslissen om een risico zelf te dragen of te verzekeren. Meeùs-adviseur Alexander Tijssen en directrice Margreet Drijvers van PZO lichtten in een uitzending van New Business Radio de gezamenlijke missie toe.

Lees het hele bericht
Slaap, wat heeft dat met je werk te maken?
22-02-2018

Goede nachtrust van medewerkers. Maakt u het bespreekbaar?

Uitgeslapen op je werk verschijnen lijkt vanzelfsprekend. Maar dat is het lang niet voor iedereen. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders slapen slecht. En dat zijn niet alleen ouders met een pasgeboren baby. De gevolgen van slecht slapen zijn direct merkbaar in het werk. Verminderde concentratie, geïrriteerdheid en lagere productie. Vindt u het een privéprobleem van uw medewerkers of kunt en wilt u er iets aan doen?

Lees het hele bericht
Filter op categorie AOV Bedrijfscontinuïteit Bedrijfsrisico Bedrijfsschade Bouw Calamiteit Claimshandling Cybercrime Flexis Fraude HR Industrie Ketenafhankelijkheid Leeg Mijn Meeùs Zakelijk MKB Naverrekening Pensioen Pers Service Verzuim VVE Zakelijk ZZP