Second opinion: is uw verzuimverzekering nog actueel?

Voor vitale, duurzaam inzetbare medewerkers heeft u talrijke voorzieningen tot uw beschikking. Met verzekeringen dekt u uw risico’s af en met leefstijlprogramma’s, cursussen of opleidingstrajecten minimaliseert u verzuim. Om optimaal te profiteren van alles wat er aan verzekeringen en preventiediensten voorhanden is, is het goed om uw situatie regelmatig door te lichten.

08-05-2018

Een second opinion laten doen op verzuimverzekeringen kan dan ook geen kwaad, vindt Meeùs-adviseur Marcel Staghouwer. “De komst van nieuwe technieken – denk aan robotisering of kunstmatige intelligentie – verandert de organisatie van bedrijven. Of het aanbod. Bedrijven slaan nieuwe wegen in, verkennen nieuwe markten, besteden activiteiten uit… Ze blijven continu in beweging. Maar ondertussen zijn ze óók verantwoordelijk voor hun medewerkers. En dan kan het zomaar gebeuren dat een bedrijf weliswaar stevig innoveert, maar dat de risico’s op verzuim niet meer afdoende zijn gedekt.

Check uw verzekering met 3 vragen

Of het raadzaam is om uw huidige verzuimverzekering tegen het licht te houden, weet u met het beantwoorden van 3 vragen:
  • Heeft u de verzuimrisico’s van uw onderneming in beeld?
  • Weet u hoeveel dit risico uw bedrijf aan schade kan opleveren?
  • Heeft u onlangs nog laten controleren of uw verzekering nog aansluit bij het verzuim, de omvang en de activiteiten van uw onderneming?

Gratis second opinion

“Beantwoordt u een van deze vragen met ‘nee’, dan kunt u kiezen voor een gratis second opinion door Meeùs”, zegt Marcel. Elke onderneming kan deze second opinion door Meeùs laten uitvoeren; voor FME-leden is ze gratis.


"Houd uw verzuimverzekering actueel, dan zijn uw risico’s goed gedekt."


Voordelen van een second opinion


Met een second opinion van Meeùs inventariseert u uw situatie en risico’s grondig. Daarna weet u zeker of uw verzuimverzekering:
  • aansluit op de cao die van toepassing is op uw bedrijf;
  • gebaseerd is op het juiste eigen risico,
  • de juiste dekkingspercentages kent,
  • de juiste werkgeverslasten heeft meeverzekerd,
  • marktconforme tarieven hanteert.

Actuele verzekering ondersteunt vitaliteitsbeleid

Een second opinion kan zomaar nóg meer vruchten afwerpen. “De kans bestaat dat u met een actuele versie van uw verzekering plots recht heeft op extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor re-integratie en interventies. Of voor een preventieve bedrijfscheck. Die aspecten ondersteunen feilloos een breder vitaliteitsbeleid. Daarnaast kunnen actuele verzekeringen ook administratief voordeel bieden. Bijvoorbeeld omdat u de verzuimverzekering efficiënt kunt combineren met een arbodienst of andere verzekeringen.”

Meer weten?

Neem dan contact op met één van onze relatiebeheerders. Zij zijn gespecialiseerd in inkomen- en zorgverzekeringen voor de technologische industrie. Ze helpen u graag met een vrijblijvende second opinion. U bereikt ze op telefoonnummer 088 343 45 05 of stuur een mail naar marion.engelsman@meeus.com.

Engelsman M  Marion Engelsman
 Relatiebeheerder Zorg & Inkomen
 T: 088 343 45 05
 E: marion.engelsman@meeus.com


Terug naar het overzicht


Onderwerpen Industrie Verzuim HR

Reageer en deel