NRK Wegam

Werknemers kunnen hun werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade of zaakschade die zij als bestuurder van een motorrijtuig oplopen. Deze schade moet dan zijn veroorzaakt door een verkeersongeval tijdens de uitoefening van hun werkzaamheden. Het maakt niet uit welk motorrijtuig de werknemer bestuurt; een eigen auto, leaseauto, vrachtwagen, heftruck, tractor of zelfs een bromfiets.

Aansprakelijkheid steeds verder uitgebreid
De aansprakelijkheid van de werkgever is zover uitgebreid dat deze ook geldt in situaties bij werkzaamheden die lopend of op de fiets worden uitgevoerd of wanneer de werknemer deelneemt aan een activiteiten georganiseerd door de werkgever of in opdracht van de werkgever. U kunt ook aansprakelijk worden gesteld door ZZP’ers die u inhuurt.

Wegamverzekering dekt hiaat in uw aansprakelijkheidsdekking
Volgens uitspraken van de Hoge Raad bent u als ‘goed werkgever’ verplicht een ‘behoorlijke’ verzekering af te sluiten die dekking biedt voor deze risico’s. Uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) sluit schade door motorrijtuigen standaard uit en uw motorrijtuigverzekering sluit schade uit die wordt geleden door de bestuurder. Hierdoor ontstaat een hiaat in uw verzekeringsdekking.

Uitstekende oplossing met voordeel via uw branchevereniging
Meeùs geeft u graag advies op maat. Dankzij de samenwerking met NRK profiteert u bovendien van verzekeringsoplossingen met uitstekende premies en voorwaarden.