VLOK Kenmerken ongevallenverzekering

Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen

De VLOK- Ongevallenpolis keert bij overlijden van de ondernemer een bedrag van €20.000,- uit aan de nabestaanden. Indien u als klussenondernemer persoonlijk letsel overhoudt aan een ongeval, hangt de hoogte van de uitkering af van de mate van invaliditeit. De mate van invaliditeit wordt bepaald door de lichaamsdelen die beschadigd zijn. De polis bevat een tabel met soorten letsel en de daarbij behorende mate van maximale arbeidsongeschiktheid. Wanneer één van de in de polis genoemde lichaamsfuncties gedeeltelijk is uitgeschakeld, zal een evenredig deel van de uitkering worden uitbetaald. Het maximum verzekerd bedrag bij invaliditeit is €63.000,-.

Dubbele verzekering?
Stel dat u al een eigen ongevallenverzekering heeft afgesloten, bent u dan dubbel verzekerd? Het antwoord is ‘nee.’ Anders dan bij schadeverzekeringen kunnen er meerdere ongevallen- en overlijdensverzekeringen naast elkaar bestaan, zonder dat sprake is van een dubbele verzekering. Bij een ongevallen- en overlijdensverzekering keert elke polis in principe verzekerde bedragen uit.

Daarom kon de VLOK - Ongevallenpolis ook collectief worden afgesloten. Voor leden die al een ongevallenverzekering hebben, kan er na een ongeval mogelijk door twee verzekeraars uitgekeerd worden. Normaliter wordt nooit meer uitgekeerd dan het totale schadebedrag. Per polis kunnen de voorwaarden echter verschillen.

Ongevallenverzekering en de fiscus
Hoewel de premie voor de ongevallenverzekering in de contributie opgenomen is, is het fiscaal aantrekkelijk om deze kosten expliciet inzichtelijk te maken. Wij adviseren u daarom om de premie als privé-uitgave te boeken. Mocht u ooit van de ongevallenverzekering gebruik moeten maken, dan zal de eenmalige uitkering privé niet door de fiscus belast worden. Staat de ongevallenpolis in zo'n geval op uw bedrijfsnaam, dan zal de fiscus de polisuitkering zwaar belasten. Dat kan een hoop geld schelen!

Uitbreiding dekking
De ongevallendekking voor de VLOK kan worden uitgebreid met de volgende extra’s:

  • De VLOK-Ongevallenpolis keert bij overlijden van de ondernemer een bedrag van €100.000,- uit aan de nabestaanden
  • Het maximum verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit is €350.000,-

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Meeùs Assurantiën. Onze medewerkers staan u tijdens kantooruren graag te woord.