Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk. Als huisarts loop je nu eenmaal het risico om een fout te maken die financiële gevolgen kan hebben. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Meeùs ben jij als (waarnemend) huisarts gedekt voor schade die voortkomt uit medische handelingen.

Aansprakelijkheid voor waarnemers

Onze adviseur Antoine Kuijpers legt uit waarop jij als waarnemer op moet letten bij beroepsaansprakelijkheid.

Aansprakelijkheid voor in loondienst

Onze adviseur Antoine Kuijpers geeft tips waar jij als huisarts in loondienst rekening mee moet houden op het gebied van beroepsaansprakelijkheid.

Goede tips voor het afsluiten

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Zorg dat je antwoord krijgt op de volgende vragen:

  • Is de verzekering specifiek voor jou als (waarnemend) huisarts geschikt?
  • Zijn medische keuringen ook meeverzekerd?
  • Ben je ook verzekerd als je EHBO geeft, ook tijdens je vakantie wereldwijd (inclusief VS en Canada)?

Denk ook aan rechtsbijstand

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je nog niet verzekerd voor rechtsbijstand. Dat is wel heel belangrijk: je kunt namelijk niet alleen aansprakelijk worden gesteld, maar ook tuchtrechtelijk worden aangesproken. Als het tot een juridische zaak komt, kun je een beroep doen op rechtshulp. Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten voor juridische bijstand. Meeùs kan jou advies geven over rechtsbijstand. 

Service en contact