Starten als waarnemend huisarts

Ben je huisarts in opleiding of ben je in loondienst en wil je gaan waarnemen? Op het moment dat je begint als waarnemer, eindigt jouw dienstverband bij de SBOH of jouw werkgever. Je wordt zelfstandig ondernemer. Dat betekent dat je in één keer een hoop zaken moet regelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je medisch handelen, voor een goede administratie en je eigen verzekeringen. Je draagt zelf het risico van inkomensverlies, wanneer je (tijdelijk) niet meer kunt werken door ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Jouw eisen en wensen

Onze gespecialiseerde adviseurs gaan verder dan het bieden van een verzameling polissen. Samen met jou kijken we naar hoe jij werk en privé wilt combineren. Je krijgt een advies dat aansluit op jouw eisen en wensen voor nu, maar ook bij jouw plannen voor de toekomst. We zorgen ervoor dat je een gezonde start maakt als waarnemend huisarts met onafhankelijk advies over passende verzekeringen.

Eigen huisartspraktijk

Ga zorgeloos van start!

De overstap naar waarnemend huisarts is een grote stap in je loopbaan. Meeùs heeft het programma Gezond Starten opgezet om jou goed voor te bereiden. Je ontvangt onder andere:

  • een stappenplan;
  • een digitaal college;
  • interviews met startende huisartsen;
  • handige checklisten.
Lees meer over Gezond Starten

Denk aan arbeidsongeschiktheid

Als waarnemer kun je geen gebruik maken van de sociale verzekeringen. Wanneer je langdurig ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt, moet je zelf zorgen dat je voldoende inkomsten hebt. Want niet werken, betekent geen inkomen. Hoe lang kun jij dit zelf opvangen? Je kunt jezelf verzekeren voor dit risico met een AOV.

Verzekerd tegen medische fouten

Vrijwel iedere huisarts kan voor een medische misser - terecht of onterecht - aansprakelijk worden gesteld door een patiënt. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met de tuchtraad of de geschillencommissie. Het is belangrijk dat je in zo’n situatie goed verzekerd bent en wordt bijgestaan door specialisten.

Hypotheekadvies in 5 stappen

Je bent zelfstandig ondernemer als je ervoor kiest om als waarnemer aan de slag te gaan. Dit kan gevolgen hebben voor het afsluiten van een hypotheek of het verlengen van een bestaande hypotheek. Onze adviseurs geven jou in 5 stappen het juiste hypotheekadvies.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die nog niet is beantwoord? Wij hebben een lijst met veelgestelde vragen die jou duidelijkheid kunnen geven.

Service en contact