Online veiligheid en social media

U staat altijd klaar voor uw gasten. Zij verwachten dat u dag en nacht zichtbaar en beschikbaar bent. Het contact met uw gasten verloopt daarom steeds vaker online: reserveringen via uw boekingssysteem, vragen per e-mail, informatie en marketing via uw website en social media. U wilt dus kunnen vertrouwen op betrouwbare systemen. En de gegevens van uw gasten moeten veilig zijn. Alleen zonder zorgen over storingen en cybercrime kunt u ongestoord ondernemen.

Ruimte om te ondernemen

Meeùs biedt u ruimte om te ondernemen met diensten die u echt iets opleveren. We geven u inzicht in uw online risico’s. Samen met onze gespecialiseerde partners adviseren we u over het beperken van cyber- en datarisico’s. Wilt u zich verzekeren voor als er toch iets misgaat? Dan helpen we u daarbij. Ook bij schade kunt u op ons rekenen.

Cybercrime: hoe goed is uw hotel beveiligd?

Ondernemers binnen de hotelbranche zien het belang van online ondernemen. Toch zijn ze zich nog te weinig bewust van de risico’s van cybercrime en dataveiligheid. De focus ligt vooral op technische beveiliging, zoals firewalls en spamfilters. Toch wordt het merendeel van de ondernemers slachtoffer van cybercrime of datalekken door menselijke fouten van medewerkers zelf. 

Hanteert u bijvoorbeeld een wachtwoordbeleid? Wellicht maakt u zich er geen zorgen om, omdat u veel ICT-zaken heeft uitbesteed. Maar wie is er dan verantwoordelijk als cybercriminelen uw systeem of website platleggen? Met andere woorden; weet u hoe goed uw hotel beveiligd is tegen cybercrime? We helpen u graag deze vraag te beantwoorden en oplossingen te vinden.

ZekerheidsAGENDA: op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Het is belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de horeca. De veranderingen hebben namelijk een impact op de bedrijfsvoering van uw hotel. Met de ZekerheidsAGENDA weet u precies wat er speelt in de hotelbranche.

Lees over de ZekerheidsAGENDA

Service en contact