Medewerkers bepalen de klantervaring

Hospitality vraagt betrokken en gemotiveerde hotelmedewerkers, die graag met hun vak bezig zijn. Die servicebeleving bepaalt of uw bezoekers en gasten terugkomen en of de referenties goed zijn. Een veilige werkomgeving en een goed personeelsbeleid zijn dan ook belangrijke voorwaarden. 

Hoe vindt u goed personeel en hoe houdt u ze vast? Hoe gaat u met uw personeel om? En wat kunt u doen bij een hoog ziekteverzuim of als een medewerker arbeidsongeschikt raakt? Aon heeft de expertise in huis om u en uw hotel op dit gebied verder te helpen.

Ruimte om te ondernemen

Geen verrassingen, maar diensten die u verder helpen. Bij Aon snappen we daar het belang van. Een goede verzuim- en ongevallenverzekering is de basis. Onze servicemogelijkheden gaan echter veel verder. We helpen u graag met goed verzuimbeleid en een goed personeelsbeleid. Zodat u niet alleen de juiste mensen aantrekt, maar deze ook gemotiveerd en betrokken houdt.

Actieve verzuimbegeleiding

Meldt een werknemer zich ziek vanwege een griepje, dan hoeven niet meteen de alarmbellen te gaan rinkelen. Komt verzuim echter vaker voor? Is zijn verzuim langdurig of psychisch? Of verzuimt een werknemer vanwege discriminatie? Dan is het tijd voor actieve verzuimbegeleiding.

Struikelen en uitglijden nog steeds ongevallen oorzaak nummer 1

In hotels, restaurants, cafés en op terrassen gebeuren meer ongelukken (5,9% van het totaal) dan in andere sectoren van de Nederlandse economie. Het verzuim dat daardoor optreedt, ligt echter lager dan het Nederlandse gemiddelde.

Personeel: jaarlijks stroomt 25% weer uit

Naast dat er veel met flexibel/tijdelijk personeel gewerkt wordt is het aannemen van ongeschikt en ongemotiveerd personeel een belangrijke oorzaak. Oprecht gastvrij gedrag scoort hoog op het lijstje met selectie eisen. Hoe herken je dit bij een sollicitant, is echter de vraag.

Service en contact