Internationaal ondernemen? Let op deze risico's

U kiest ervoor om met uw bedrijf grenzen te verleggen. Een spannend avontuur, waar veel nieuwe kansen liggen. Maar tegelijkertijd betekent zakendoen in een ander land ook nieuwe risico’s voor uw onderneming. Zo krijgt u te maken met een nieuwe wet- en regelgeving en verzekeringsvormen die anders zijn dan in Nederland. Onze adviseurs van de International Desk kennen de risico’s en hebben de expertise en ervaring om u over de grenzen verder te helpen!

Waar op letten bij internationaal ondernemen?

  • Andere bedrijfsrisico's

    Overal waar u gaat ondernemen, zijn uw risico’s anders. Zo is het in het buitenland met de brandpreventie lang niet altijd zo goed geregeld als in Nederland. En u kunt er vanuit gaan dat u in veel gevallen wat langer op uw geld moet wachten in verband met de ‘soepelere’ omgang met betalingstermijnen.

  • Lokale wet- en regelgeving

    Elk land kent zijn eigen wet- en regelgeving. Deze heeft invloed op de risico’s die u loopt en de manier waarop u deze beheerst. Welke verzekeringen verplicht zijn, varieert per land. Soms bent u verplicht ze in het land zelf af te sluiten. Maar denk ook aan lokale heffingen en toeslagen die u moet betalen.

  • Vormgeving en dekking van verzekeringen

    In andere landen zien verzekeringen er vaak anders uit dan bij ons. Soms heeft u voor een bepaald risico in het buitenland meer of andere verzekeringen nodig dan in Nederland. Ook worden sommigen uitgesloten van dekking, of juist niet. Zo wordt het risico van aardbevingen, overstromingen en orkanen in sommige landen anders ingeschat dan bij ons.
International desk

Stel uw vragen aan onze International Desk

De adviseurs van onze International Desk ondersteunen ondernemers die internationaal zakendoen of de ambitie hebben om te ondernemen in het buitenland. Zij helpen ook u graag verder met hun ervaring en expertise.

Naar de International Desk

Service en contact