Pensioencommunicatie

Met pensioencommunicatie beleven medewerkers echt de waarde van uw kostbare investering

Pensioencommunicatie

Pensioen is voor veel mensen een lastig onderwerp. Vaak weten medewerkers niet waar ze moeten beginnen en doen ze niets. Voor werknemers betekent dit dat zij geen idee hebben hoe hun pensioen er uit ziet en welke invloed zij hier op kunnen hebben. En werkgevers zien dat de waarde van het geregelde en betaalde pensioen niet ervaren wordt.

Medewerkers verleiden om tijd te besteden aan hun pensioenregeling is vrijwel onmogelijk. Vaak ontbreekt de persoonlijke relevantie om de pensioenregeling werkelijk beter te kunnen begrijpen. Bij Aon zien we dat alleen met echte persoonlijke aandacht medewerkers zich beter (laten) informeren.

Wat doet Aon?

Uw adviseur neemt uw medewerkers mee in hun persoonlijke eigen pensioenoverzicht van de pensioenuitvoerder en de overheid. Voor elk loopbaanmoment van een werknemer hebben wij een eigen voorlichtingsgesprek. Dit zijn de Pensioenstappen. Ook wijst de adviseur op mogelijke opties binnen de pensioenregeling waar de werknemer gebruik van kan maken. Opties waarvoor u vaak al heeft betaald.

Pensioenstappen

Uw medewerker kan alle vragen stellen die hij op dat moment heeft. Zo gaat het pensioen werkelijk leven en beleven medewerkers echt de waarde van uw kostbare investering. 

U kiest, wij regelen

En als u wilt, zorgen wij ook voor de planning van de gesprekken met uw werknemers. Wij nodigen ze uit en koppelen terug. Of we trainen uw HR-afdeling op de delen die u zelf wilt oppakken.

Wilt u meer weten?

Download ons informatiedocument "Hoe geef ik mijn werknemers blijvend inzicht in hun pensioen?".

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over collectief pensioen, neem contact met ons op of bel: 030 694 28 85.

Wet Pensioencommunicatie

De nieuwe Wet Pensioencommunicatie heeft niet meer als uitgangspunt dat alles geregeld is als u pensioeninformatie beschikbaar stelt. De overheid wil nu dat de werknemer zijn pensioensituatie werkelijk begrijpt en ook snapt wat zijn keuzes zijn.

Het is duidelijk dat alleen het plaatsen van informatie op een website of het geven van een informatieve folder door de werkgever dan niet meer voldoet. Door medewerkers actief mee te nemen in hun pensioen en de juiste onderwerpen ter sprake te brengen zet u wel samen met ons de volgende stap: Van informeren naar communiceren.40 procent van de medewerkers weet niet hoe zijn of haar pensioen er uit ziet

"Onderzoek laat het zien: ruim 40% van de medewerkers weet niet hoe zijn of haar pensioen er uit ziet. Dat percentage kan omlaag. Dat doe je niet met een algemene uitleg, maar door het persoonlijk te maken zodat de medewerker weet waar hij of zij aan toe is."

Service en contact