Gezondheidszorg

Zorgverzekering

Uw voornaamste zorg is het verlenen van kwalitatief goede zorg in tijden van bezuinigingen, fusies en grote wijzigingen in de zorgfinanciering. Dagelijks heeft u te maken met de enorme dynamiek van ingrijpende wet- en regelgeving.

Meeùs zorgt ervoor dat verzekeringen van (zorg)instellingen en vrije beroepers/medisch specialisten naadloos aansluiten bij deze steeds veranderende omstandigheden en risico’s. Door een goed risico- en verzekeringsbeleid vast te stellen kunt u zich richten op de zorg.

Bekijk onze brochure voor de gezondheidszorg

Nieuwe ontwikkelingen; nieuwe risico’s
Naast het beheersbaar maken van bestaande risico’s zijn onze adviseurs gespecialiseerd in het in kaart brengen en beoordelen van toekomstige risico’s. Want de zorg- en instellingenmarkt is enorm in beweging. Allerlei nieuwe technologieën en diagnostische instrumenten, nieuwe zorgconcepten en een meer ketengerichte benadering zijn ontwikkelingen die ook op verzekeringstechnisch gebied om nieuwe oplossingen vragen.

Concreet bestaat ons specialisme uit advisering en bemiddeling in verzekeringen m.b.t.

  • Medische aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid
  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Bestuurders en commissarissen/toezichthoudersaansprakelijkheid
  • Medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen
  • Complexe medische apparatuur
  • Elektronica en beveiligingsinstallaties
  • Medisch wagenpark, trauma-heli’s, ambulances en patiëntenvervoer

Net als u zijn wij professionals met kennis en ervaring in de gezondheidszorg; de bio-science, ouderen-, verpleeghuis- en gehandicaptenzorg. Wij begrijpen uw cultuur en taal en combineren dit met professionele kennis en ervaring op terreinen als verzekeringstechniek, aansprakelijkheidsrecht en gezondheidsrecht.

Doordat wij rechtstreeks toegang hebben tot de Nederlandse Assurantiebeurzen, maar ook tot de internationale assurantiebeurzen zoals Lloyds of Londen, kunnen wij samen met verzekeraars maatwerkproducten voor uw specifieke risico’s ontwikkelen. Daarnaast bieden wij medische instellingen en Life Sciences bedrijven ondersteuning bij de behandeling van de (medische) aansprakelijkheidsschaden. De claims die hieruit voortvloeien wikkelen wij zelfstandig af, waarbij wij als een van de weinigen in Nederland claimshandlings-bevoegdheid hebben van Lloyds of London.

Een afspraak is snel gemaakt
Meer weten over verzekeringen voor (zorg)instellingen en lifesciences? Onze accountmanager vertelt u er graag meer over. Niet alleen over het verzekeren van, maar ook over het voorkomen van schades. Neemt u dan contact op met één van onze gespecialiseerde vestigingen.