Bestuurdersaansprakelijkheid

De vele stelselwijzigingen binnen de gezondheidszorg maken het voor u als bestuurder of toezichthouder van een zorginstelling niet makkelijker. Tegelijkertijd wordt de druk op u steeds groter. Na enkele schandalen bij meerdere (semi-)publieke instellingen vindt de overheid dat het beter moet. U loopt daarom het risico om publiekelijk op het matje te worden geroepen.

Moet u zich zorgen maken?
Bestuurders maken zich zorgen over hun plichten en het risico dat zij lopen. Wat betekent de toenemende bestuurdersaansprakelijkheid voor mij? Welke ontwikkelingen spelen er op dit gebied? Voldoe ik met mijn huidige verzekering aan de norm van vandaag?

Bekijk de filmpjes
Fenna van Dijk (Hoofd Gezondheidszorg Kennedy Van der Laan advocaten) en Jeroen Baart (Doelgroepmanager Meeùs Gezondheidszorg) geven u een toelichting bij dit onderwerp en beantwoorden de belangrijkste vragen.

Bekijk de filmpjes

E-book Bestuurdersaansprakelijkheid binnen de zorg
De aansprakelijkheid gaat ver en kan ook het privévermogen van bestuurders raken. Dus is voor alle bestuurders de vraag relevant of ze bijvoorbeeld nog goed verzekerd zijn, of het verzekerde bedrag hoog genoeg is en of er bijvoorbeeld ook is voorzien in de kosten van een externe woordvoerder.

Wat verandert er precies voor bestuurders en toezichthouders en hoe kunnen zij zich wapenen? Fenna van Dijk en Frits van der Woude van Kennedy Van der Laan advocaten en Jeroen Baart van Meeùs lichten dit in het e-book toe.

E-book downloaden