Schadeverzekeringen

Medische vrije beroepen

Aansprakelijkheidsverzekering
Wie werkt kan een fout maken. Voor u geldt dat niet anders. Maar juist als ú een fout maakt, kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. Wordt daardoor het medisch tuchtcollege ingeschakeld, dan is het aan u zich te verdedigen - zelfs als u aansprakelijk wordt gesteld voor de vermeende fout van een ander binnen de "zorgstraat".

Aansprakelijkheid bedrijf en beroep
Kleine fouten kunnen grote financiële gevolgen hebben. Als u onbedoeld schade berokkend aan een patiënt, kan hij u daar aansprakelijk voor stellen. Dit geldt ook als een medewerker tijdens het werk letsel oploopt door onvoldoende veiligheidsmaatregelen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijf en beroep is daarom geen overbodige luxe.

Bedrijfsmiddelen
Bedrijfsmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van uw praktijk. Als u schade oploopt aan uw inventaris, medische instrumenten, computer of gebouw, komt de continuïteit van uw praktijk in gevaar. Meeùs biedt u daarom uitgebreide pakketten én losse verzekeringen aan, om uw bedrijfsmiddelen optimaal te verzekeringen. U krijgt een prima dekking tegen een scherpe premie.

Bedrijfsschade
Als er in uw praktijk sprake is van schade, heeft u niet alleen te maken met herstelkosten, maar ook met de gevolgen van de schade voor uw bedrijfsvoering (de zogenoemde gevolgschade). Uw praktijk kan immers geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen. Uw inkomsten lopen dan terug, terwijl uw vaste lasten grotendeels op hetzelfde niveau blijven. Of u moet kosten maken om tijdelijk een andere praktijkruimte te huren.

Rechtsbijstandsverzekering
Als het aan u ligt komt u niet in een juridisch conflict terecht maar helaas ligt het niet altijd aan u. Een discussie met een ontevreden cliënt of patiënt, loopt uit op een tuchtrechtelijke klacht. Of het onderhoud van uw hulpmiddelen verloopt niet naar wens. Met een rechtsbijstand verzekering voor zorgverleners, bent u verzekerd van juridische hulp tegen een scherpe premie.

U krijgt niet alleen dekking rondom uitoefening van uw praktijk, maar ook als particulier. Uw auto’s zijn daarbij gratis meeverzekerd.